Načelnik Aga s ministrom Pavićem potpisao Ugovor za program“Zaželi“ vrijedan 4,96 milijuna kuna

nacelnik s ministrom pavicemMinistar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić u srijedu, 30. svibnja 2018. godine, u ime Ministarstva uručio je u Karlovcu 37 novih ugovora vrijednih oko 129 milijuna kuna u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Zaželi-program za zapošljavanje žena".

Budući da je 25. svibnja 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskog sustava izdalo Odluku o financiranju, između ostalih i za Program zapošljavanja žena na području Općine Rešetari, pod nazivom „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno", potpisivanju Ugovora s Ministarstvom nazočio je načelnik Zlatko Aga.

Načelnik Aga je u Karlovcu potpisao Ugovor s ministrom Pavićem vrijedan 4.957.056,36 kuna kojim će se zaposliti ukupno 30 osoba s područja Općine Rešetari, i to 30 žena koje će skrbiti i pružati podršku starijim osobama u lokalnoj zajednici, kao i voditelja projekta i financijskog administratora na projektu.

 

Projekt će se financirati u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci. Namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnike, žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice. Obavezni partneri na projektu su HZZ Područni ured Nova Gradiška i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška. Prihvatljive aktivnosti projekta su zapošljavanje žena iz ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, obrazovanja i osposobljavanja žena iz ciljanih skupina koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te osiguranje materijalnih uvjeta za provedbu aktivnosti pri pružanju potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti).

jpgFOTO GALERIJA

Ispis

Pročitajte više o našim obavijestima o zaštiti i privatnosti osobnih podataka. Web stranica www.zazeli-resetari.com.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više...